HockeyNews
PLUS

Beskedet supportrarna har väntat länge på – Véronneau är leksing igen

(26746) Max Véronneau
Daniel Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 16 maj 2023

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. Här är beskedet Leksands supportrar har väntat på det senaste året.
Skyttekungen Max Véronneau är tillbaka.

Efter sina 34 mål och totalt 60 poäng med Leksand under 2021/2022 skrev Max Véronneau på ett NHL-kontrakt med San Jose.

Men skador ställde till det för den 27-årige kanadensaren som inte fick spela några NHL-matcher under året han var borta i Nordamerika. Och sedan en tid tillbaka är det klart att han är tillbaka i Leksand.

– Max Véronneaus avtal med Leksands IF började att gälla den 1 maj 2023. Det enda som kan hända är att någon klubb i Nordamerika skriver kontrakt med honom innan den 15 juni, men det kan hända med alla spelare i vår trupp, säger general managern Thomas Johansson till Falu-Kuriren.

Véronneau har genomgått en axeloperation och kommer att behöva några månaders rehabträning innan han är i full form. Men Leksand räknar med honom i Dalarna i augusti.

LÄS MERJakob Lilja lämnar KHL-klubben: "Det var inte lätt för alla"

Leksand hade även hoppats på den unge Djurgårdsforwarden Jonathan Lekkerimäki som kommer att lånas ut av NHL-klubben Vancouver till SHL kommande säsong.

Men det blir Örebro och inte Leksand för den 18-årige högerskytten.

– Det är en spännande kille, vi såg honom som en kille som skulle kunna komma in, bryta mönster, har ett bra skott och kan göra mål. Det var en spelare som jag gärna hade sett spela i Leksand en säsong innan han sticker över till Nordamerika. Men tyvärr så valde han utifrån vad hans rådgivare tänker, säger Thomas Johansson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!